Praktisk om Råhuset

Find svar på dine spørgsmål omkring blandt andet koncerttider, billetter, tilgængelighed og Råhusets tekniske specifikationer.

Hvad handler dit spørgsmål om?

Vis alle

Adgangsforhold og tilgængelighed

Adgangsforhold

Råhuset har mange niveauer og trapper, man som gangbesværet skal være opmærksom på. Der er desværre ikke personelevator i huset. 

Bemærk i øvrigt at Onkel Dannys Plads er brostensbelagt, men der er anlagt stier, så man kan køre ubesværet rundt på pladsen. 

Hvis du har en ledsager, skal du blot købe billet til dig selv. Ledsager kommer gratis ind mod forevisning af ledsagerkort.

Har du spørgsmål inden arrangementet, så tøv ikke med at kontakte os på raahuset@kk.dk og tag endelig kontakt til personalet på aftenen hvis du har brug for hjælp eller vejledning. 

Se billeder af lokalerne, toilet, indgang og yderligere adgangsforhold på Godadgang.dk

Gennemgangsbeskrivelse

Har du ikke været i Råhuset før, og vil du gerne være forberedt på hvad der venter dig? Så lad os prøve at tage dig gennem Råhuset! 

Når du ankommer til Råhuset bliver du enten mødt af koncertarrangøren eller Råhusets personale, der tjekker billetter og byder dig velkommen. 

Råhuset er et lille spillested med en kapacitet på max 150 personer, så alt er i umiddelbar nærhed. 

I entréen står du lige imellem barområdet til venstre og scenen til højre. Baren bliver bemandet af Råhusets crew, og i barområdet skal du være velkommen til at benytte dig at en barstol. I koncertsalen kan du stå frit hvor det passer dig. I scenelokalet er der trapper og et stort repos med polstrede bænke, små borde og stole (gamle skolestole), hvor du flere steder har direkte udsyn til scenen. Pladserne er frit tilgængelige, og vi anbefaler at komme i god tid, hvis du vil sikre dig en plads her. 

For at komme til toiletterne skal du via entréen, op af trapper og ned af gangen til højre. Her finder du tre kønsneutrale toiletter, hvor det ene er udstyret som et handicaptoilet. 

Ovenpå Råhuset findes backstagelokaler, backstagetoilet samt udstillingsstedet "Ovenpå". Til koncerterne er der kun adgang for bandmedlemmer på førstesalen. 

 

Aldersgrænse

Der er som udgangspunkt ingen aldersgrænse til Råhusets arrangementer, men til særlige arrangementer kan der forekomme en aldersgrænse, hvilket vil fremgå af koncertbeskrivelsen på vores hjemmeside. 

Vi anbefaler dog, at børn under 15 år er ifølge med voksen.

Det er ikke muligt for gæster under 18 år at købe eller indtage alkohol.

Barudvalg

Baren er åben til alle offentlige arrangementer. 

Barudvalget består af et udvalg af sodavand, vand, øl (med og uden alkohol), vin og spiritus.

Billetter

Forsalg

Billetter i forsalg købes via vores billetlink på hjemmesiden eller Facebook. Billetprisen er altid eksklusiv gebyr. Vores officielle billetpartner er Billetto.

Dørsalg

Såfremt arrangementet ikke er udsolgt i forsalg, kan der købes billetter i døren. Bemærk at prisen varierer i forhold til forsalgsprisen.

Aflysning

Ved aflysning refunderes billetten via billetudbyder. Bemærk at billetgebyret ikke refunderes.

Udsolgt

Er koncerten udsolgt i forsalg, er der ikke salg af billetter i døren.

Din sikkerhed ved billetkøb

Hvis du vil være sikker på at købe en ægte og gyldig billet til Råhusets koncerter, så anbefaler vi, at du køber billet gennem hjemmesiden eller det direkte link i Råhusets officielle Facebookevent. Vær opmærksom på at der er mange svindlere på nettet og på Facebook.

Du behøver ikke printe din billet

Vi scanner din billet, når du ankommer til døren. Vi kan scanne din billet på smartphone, så du behøver ikke printe den ud.  

Foto

Fotografer er meget velkomne i Råhuset! Ønsker du at medbringe professionelt kamera med linse, så kontakt os gerne på forhånd, så vi kan cleare rettigheder med band. Send forespørgsel til raahuset@kk.dk

Det er altid tilladt at tage billeder med mobiltelefon til privat brug, men udvis venligst respekt for andre gæster og optrædende.

Vil du dele din billeder med os, og må vi dele dem på vores kanaler, så send en mail til vores kommunikationsansvarlige på NK8K@kk.dk 

Fra Råhusets Facebook og Instagram deler vi meget gerne stemningsbilleder fra koncerterne jf retningslinjer for brug af billeder i Københavns Kommune. Har du spørgsmål til vores brug af billeder, eller ønsker du at få fjernet et specifikt billede, kontakt da vores kommunikationsansvarlige via ovenstående mail. 

Garderobe

Du kan gratis hænge din jakke på garderobestativet i gangen ved toiletterne. Garderoben er ikke bemandet, og det er på eget ansvar. 

Glemte sager

Har du glemt eller mistet noget, kan du kontakte os på raahuset@kk.dk. Ellers kom forbi næste gang vi har åbent (se kalenderen), og personalet vil være behjælpelig med at lede.

Vi gemmer glemte sager op til 30 dage. 

Parkering

Vi anbefaler ikke at tage bilen til Råhuset. Råhuset ligger 5 minutters gang fra Københavns Hovedbanegård. Er du alligevel nødsaget til at tage bilen henviser vi de gældende P-regler i området, som du kan læse mere på Københavns Kommunes hjemmeside.

Personale

Til de fleste arrangementer er Råhuset bemandet med en arrangementsansvarlig afvikler, en tekniker og et frivilligt crew. Entréen bemandes ofte af en ekstern koncertarrangør, som Råhuset samarbejder med omkring arrangementet.

Vær venlig at huske på, at vores dedikerede frivillige, generøst donerer deres tid for at skabe og få en behagelig oplevelse. Vi opfordrer derfor alle til at behandle vores personale med respekt og høflighed, så alle får en god oplevelse med hjem. 

Har du spørgsmål på aftenen, står vores personale til rådighed for at hjælpe dig. 

Rygning

Rygning er ikke tilladt i vores lokaler. Rygeforbuddet gælder også e-cigaretter. Du kan ryge udendørs på Onkel Dannys Plads, men hold venligst afstand til entréområdet. 

Råhuset er for alle

Vi værdsætter mangfoldigheden i vores samfund og ønsker at skabe et rum, hvor alle føler sig inkluderede og velkomne. Uanset din baggrund, tro, fysiske evner eller køn er du naturligvis velkommen til at deltage i vores arrangementer og nyde fællesskabet. 

Hvis du oplever krænkende adfærd eller har spørgsmål under dit besøg, opfordrer vi til at tage kontakt til vores personale, så vi sammen kan sikre, at alle føler sig trygge og velkomne. 

Sidde- og ståpladser

Koncerter i Råhuset er som udgangspunkt med stående publikum. Er koncerten med siddepladser, vil det fremgå på hjemmesiden og eller billetten. Siddepladser vil altid være unummererede.

Råhuset er udstyret med et frit tilgængeligt siddeområde i nærhed af scenen. Kom i god tid hvis du vil sikre dig en plads her. Har du af fysiske årsager behov for en stol, kontakt da vores personale, der vil være behjælpelig. 

I barområdet er der høje barstole frit tilgængeligt.

Toiletter

I Råhuset har vi tre kønsneutrale toiletter, hvor det ene er indrettet som et handicaptoilet. 

Tider

Dørene til koncerter åbner typisk kl. 19:30 med koncertstart kl. 20:00.

Er der mere end ét band på programmet, vil tidsplanen oftest se således ud:

  • Band 1 kl. 20:00
  • Band 2 kl. 21:00
  • Band 3 kl. 22:00

Disse tider er vejledende og kan variere, hvilket vil fremgå af billetten og på det enkelte event. 

Dørene lukker ikke før koncerten er slut, så du kan komme ind på din billet helt til koncerten er overstået. Når du har fået et stempel, kan du frit bevæge dig ind og ud af Råhuset under koncerten.

Tekniske forhold i Råhuset

Spillestedslokalet er indrettet som et professionelt black box venue på 120 kvm med gode akustiske forhold, som skaber et intimt og nært koncertrum for både musikere og publikum. Lokalet kan mørklægges og lysdæmpes efter behov og med en lav scenehøjde er spillestedet ideelt som ramme for koncertoplevelsen med tæt kontakt mellem publikum og de optrædende artister. Råhuset har en max kapacitet på 150 personer.  

Find Råhusets tekniske specifikationer herunder, og har du spørgsmål til teknikken, eller har du brug for en printvenlig PDF og plantegninger, så tag endelig kontakt til Nikolaj Iversen på TS3G@kk.dk

Venue specs

Vis alle

Generelt

Kapacitet

150 stående 

Scenemål

Scene: 5.4 x 2.2

Loftshøjde: 3.5 m

Scenehøjde: 0.4 m

Load in

Ved hovedindgangen

Backstage 

Et aflåst backstagelokale på Råhusets 1. sal.

Toiletter: Tre stk overfor backstage.

WIFI 

“Publikum”

Merchandise

Der er ikke fast merchandise-området, men det er muligt at stille op i nærhed af bar eller scene.

Podier og barriere

Nej og nej.

 

 

Audio

PA 

Meyer Sound X42 Tops - 1 per side, fløjet 

Meyer Sound 750-LFC Subs - 1 per side, indbygget i scenen

Mixer 

Midas M32R pult 

Midas DL32 Stageboks

Digital Multicore 

Monitorer 

Turbosound TFX 122 M-AN x4 

DI’s 

BSS AR133 x6

DBX DjDI (Stereo) x2

Radial Pro AV2 (Stereo)

Delays bar

Yamaha DXR8-MKll x2

Mikrofoner

Shure Beta 91

Shure Beta 52

Shure Beta 56

Shure Beta 57

Shure SM57 x4

Shure SM58 x4

Shure Beta 58 x4

Shure SM137 x4

Sennheiser e604 x5

Mikrofonstativer

10 store med boom

4 små med boom  

2 små med klumpfod

3 store med klumpfod

Strøm

230V 10A enkelfase

Backline

Trommer

Komplet trommesæt - Drum Workshop Design Series 

22” stortromme 

14” lilletromme 

10+12+16” tammer 

Ingen bækkener – medbring egne.

Hardware 

Drum Throne 

Stortrommepedal

Lilletrommestativ x2 

Hi-Hat stativ 

Bækkenstativer x3 

Tamholder til stortromme

Bas

TC Electronic BQ500 Bass Head

TC Electronic RS212 Bass Cab

Guitar 

Fender Blues Deluxe Kombo  

Fender Hod Rot Deluxe Kombo 

Peavey Classic 30

Marshall MG412AC Kabinetter (4x12”) x2 

Stativer

Guitarstativer x4

Keyboardstativer x2

DJ

Kan lejes.

Allen & Heath Xone 43 DJ Mixer

Technics SL1210 MkII Pladespiller x2

Medbring egne mikrofoner.

Video

Projektor og lærred

Panasonic PT-VMZ61 - 6.200 Ansi-lumen - WUXGA

Motorlærred Grandview 304x304

Tilslutningsmuligheder

Video = HDMI @ FOH

Audio = Minijack-> XLR @ FOH eller via HDMI

Lys

Pult

Chamsys QuickQ 20 

Frontlys  

Cameo RGB LED Teaterspot TS60RGBW x2

Washlys 

Chauvet Rouge RX1 wash x8

Blændere og stroboskoplys 

Nej, desværre.

Effekter

Swefog K1 Hazer

Diskokugle med motor og RGBW Spot 

Backdrop 

Backdrop kan hænge i trussen. Afstand til scene 3 meter. 

Rigging

Det er ikke tilladt at hænge udstyr I riggen grundet vægtbegrænsninger. Al eksternt udstyr skal placeres på gulvet.

Strøm

230V 10A enkelfase

Lydniveau

95 dB målt over 15 minutter.

Råhuset tager hensyn til gæster, crew og omgivelser og er ansvarlig for overholdelse af gældende regler, herunder miljølovgivning, arbejdsmiljølov og nabohensyn og vi har derfor fastsat øvre grænse for lydniveauet.