Ovenpå

Billede
Tre personer kigger på kunst i gangen.
Kunstnerly og udstilling

Ovenpå

Ovenpå er Vesterbros nye kunstnerly og udstillingssted. Hver måned overtager en ny gruppe kunstnere eller kuratorer Ovenpå og omdanner lokalerne i deres eget billede.

Fotograf
Iskra Dinkova

Proces og udstilling

Ovenpå spillestedet Råhuset er der i august 2023 åbnet et nyt kunstnerly og udstillingssted. Her får uetablerede kunstnere mulighed for at overtage fire lyse rum og omdanne dem i deres eget billede én måned ad gangen.  

Ovenpå er Vesterbros nye kunstnerresidens, som de nye kunstneriske talenter får lov til at tage ejerskab over. Eneste krav er at afholde minimum ét event med offentlig adgang. Om dørene åbnes til et kig ind i det kunstneriske maskinrum hvor løse ideer og første kladder tapetserer væggene, eller om publikum inviteres til en syvtimers performance festival med færdige værker på væggene - det er helt op til kunstnerne selv. 

I samarbejde med Scenekultur Vesterbro udvikler kunstnerne et koncept for overtagelsen og modtager sparring undervejs i processen. Hver måned bliver nøglerne overdraget til et nyt hold kunstnere, der må bestemme hvad der skal foregå indtil måneden slutter. 

Et kreativt frirum og mødested

Ovenpå er Vesterbros kreative øvelokale hvor kunstnerne selv bestemmer tempoet, og hvor der er plads til at tage chancer og prøve nye ideer af uden krav til et endeligt produkt. Her skal nye kunstnere kunne finde hinanden og nye samarbejder skal opstå. Det er et mødested for det kunstneriske vækstlag og en platform for fællesskabet omkring den spirende kunst i København.

Vil du udstille Ovenpå?

To gange årligt udsender vi et open call hvor man ansøge om at overtage Ovenpå. Hold øje på hjemmesiden her og på vores sociale medier.

Fotograf
Emilie Røndal til fernisering af SAUCE

Kontakt

Ovenpå

Onkel Dannys Plads 7, 1. sal

1711 København V

Kontaktperson

Linnea Pinderup Frandsen

A39I@kk.dk

Billede
To mennesker i en vindueskarm.
Art Fluidity: (un)stability, Artem
Fotograf
Niclas Bjerre Hawkesworth