Københavns Kommunes logo

Vesterbro Beat Dage

Over to dage præsenteres noget af det bedste indenfor dansk, nordisk og lidt amerikansk beat-musik på Vesterbro!

Vesterbro Beat Dage

Over to dage præsenteres noget af det bedste indenfor dansk og nordisk beat-musik på Vesterbro!

Programmet er en blanding af beat, psych, rock med retro vibe i moderne forklædning og præsenteres på to scener på Onkel Dannys Plads: Råhuset og Forsamlingshuset.

Program fredag den 31. marts:

Øresund Space Collective

ØSC er et velkendt improvisationsband hovedsageligt fra Danmark og Sverige. Den dynamiske space-rock supergruppe består af medlemmer fra utallige, forskellige skandinaviske psych/rockbands. Siden 2006 har Øresund Space Collective udgivet, og hold nu fast, tæt på 40 studie- og livealbums.

Kom med når det legendariske kollektiv jammer Råhuset og tager os med på rumrejse.

The Hanged Man (SE)

Svenske The Hanged Man består af fire prominente musikere og ledes af Rebecka Rolfart. Siden 2013 har bandet spillet sin finurlige psych-pop, der bevæger sig i et grænseland mellem liv og død. Foruden Rebecka Rolfart på vokal/guitar, spiller Mattias Gustavsson (Dungen etc.) på bas, Dennis Egberth (Saigon etc.) på trommer og Elias Jungqvist (Viagra Boys etc.) på synth, og tilsammen er The Hanged Man et af de mest interessante navne på den svenske rockscene.

Bandet har lige udgivet deres tredje album ’Tear It All’ og efter en aflyst koncert i Råhuset i november glæder det os endelig at kunne præsentere The Hanged Man i København!

Detective Picnic and the Mystery Basket

Detective Picnic and the Mystery Basket er et nyere rytmisk bekendtskab på den københavnske musikscene, og er sat i verden med en enkelt mission; at amusere og underholde - ikke blot publikum, men i sandhed også sig selv.

Udstyret med et lydbillede forankret i dansable grooves og fængende riffs drager detektiven ud på småpsykedeliske eventyr, lægger til i sin kurv af musik og mysterier, og deler ud af godterne live fra scenen.

2023 byder på ny musik fra bandet, der indspiller EP i januar.

Christian Hede

I 2023 udkommer det andet album fra Christian Hede. En samling af sange, der behandler kærlighed og krig side om side. Ideen er at holde musikken simpel og teksterne tunge. Tom Petty og Thåström er begge konger her, men også et arsenal af tidlig blues og visetradition har sin plads i inspirationskassen.

Albummet er lavet i tæt samarbejde med Christian Hedes band, Mads Folmer Richter og Jesper Haugaard, og udkommer på Glorious Records.

Christian Hede kender du også som manden bag Bellhound Choir, forfatteren til ’Tykke bøger & dumme drager’-serien samt guitarist i Jesper Binzer Band mm.

Static Teller

Har du brug for at sætte Jørgen Tellers projekt Static Teller i genrebås kan du forsøge med "minimal rock går synth'n'poetry". Jørgen Teller fremfører sange fra sine rejser og besøg på mastodontiske synthesizere og diverse internationale studier. Senest i Barcelonas PHONO-studio's med deres RSF Kobol synthesizer.

Static Teller fremfører minimalistiske tekster, der ser på mennesket som en slags mock-up for livet inde i ny arkitektur, AI, cyber-life, landskaber, havet og identitet. I løbet af 2022 har Static Teller igen rejst rundt i verden blandt andet til Helsinki, Athen, Sardinien, Canada, Barcelona og Malmø for at optræde og skabe et nyt show. Det stemningsfulde element i sangene fremføres foran videoprojektion af scanninger af vægkunst/graffiti fra Rom, Barcelona og Toronto.

Static Teller har udgivet to LP'er, en 7" og skabt en lydinstallation. Et komplet album fordelt over fire numre og med gæsterne Jimi Tenor og Blaine L. Reininger udkommer i starten af 2023. 

Emile

Emile spiller akustisk folk med stærke bånd til slut 60'erne eksperimenterende og samfundskritiske strømninger. Numrene eksisterer i grænsen mellem virkelighed og uvirkelighed, hvor den simple akustiske folk guitar, drømmende vokal og ambiente båndoptagelser smelter sammen til en naturlig enhed. Sangene handler om frigørelse, om søgen efter noget ægte og om universet, naturen, livet og døden. Forvent en intim og ekspanderende rejse ind i sindet og ud i universet.

Emile udgav sit første soloalbum, en LP med titlen ‘The Black Spider / Det Kollektive Selvmord’, udkom i 2020 på pladeselskabet Heavy Psych Sounds Records. Emil Bureau er desuden forsanger i danske The Sonic Dawn, og har produceret albums for blandt andre Aske Skat & his Psychedelic Country Band og Vilde Græs.

Og meget mere annonceres senere!

Program lørdag den 1. april:

Electric Eye (NO)

Electric Eye fra Bergen er kendt for droned out, psykedelisk, space-rock. Bandet udgav deres fjerde og anmelderroste album, ’From The Poisonous Tree’ i 2017. I 2021 udkom efterfølgeren ’Horizons’ via Fuzz Club Records. Et album der er inspireret af vulkanudbrud, undersøiske eventyr og havets rå kraft.

Electric Eye lyder som soundtracket til en film, der endnu ikke er lavet. Det er hypnotisk space-rock, kosmisk garage-blues, dystopisk syre-prog, etno-jazz og trækker dig ind i en hvirvelvind af psykedeliske og hypnotiske rytmer.

Elevatorfører

Elevatorfører balancerer den psykedeliske rock mellem en vild og løssluppen energi, syng-med tekster og catchy melodier. Musikken lever sit eget boblende liv i Elevatorfører og den synges på dansk. Udspændt mellem messende hymner og desperate opråb inviteres publikum ind i et særegent, atmosfærisk og syret univers, hvor der er plads til både at grine og blive rørt.

Det psykedeliske musikkollektiv barsler med en ny plade. ’Før lyset forsvinder’ er Elevatorførers til dato mest ambitiøse og helstøbte album, hvor det eksistentielle barometer svinger helt ud og livet spores fra fødsel til død.

Bandet er kendt for deres vilde live-shows og levende spilleglæde, der går lige i hjertet!

Stjernevask

Trioen står for en original omgang rock’n’roll, psych, punk, surf og masser af fuzz. Pixies møder Bob Hund møder Nick Cave møder Stooges møder Gasolin møder Nina Hagen møder Stjernevask. Bandet har eksisteret siden 2018 og har spillet support for Space-Lady og Thalia Zedek. I foråret 2023 udgiver bandet LP’en ”Helte & Kat”, og der venter dem en tour i Tyskland.

Stjernevask består af Madelin Wilian (vokal/guitar), Troels Løkza (bas/theremin) og Ole Ballund (trommer/percussion). Til koncerter og på vinyl har de besøg af de vilde blæsere; Kristian Tangvik på tuba, samt Maria Faust på saxofon.

WE Are The Asteroid (US)

WE Are The Asteroid fra Austin er en ”freak rock power trio” bestående af undergrundsheltene Frank Gary Martin, Gary Chester og Nathan Calhoun – tidligere medlemmer af Ed Hall, The Pain Teens og Butthole Surfers.

På forholdsvis få år har bandet udgivet tre albums, singler, EP’en ”Say Goodbuy” feat. Amyl and the Sniffers og Surfbort og turneret intenst med bl.a. Melvins og Flipper.

Det er højt, tungt, sveddryppende og utæmmet psykedelisk 70’er rock, og koncerten til Vesterbro Beat Dage bliver den første på dansk grund.

Pussy Gillette (US)

Hårdtslående punk/garagerock bundet sammen af medlemmer fra legendariske Austin bands, som eksempelvis We Are The Asteroid, samt den karismatiske bassist/vokalist Masani Camacho.

Trioen har udgivet en række singler, og i slutningen af 2021 udkom deres selvbetitlede debutalbum. 19 numre á max tre minutters varighed, der er sjove, politiske, glødende og beskidte.

Pussy Gillette vandt titlen som ”Best New Act” og var nomineret til ”Best Punk Band” af Austin Music Awards 2021/22.

Glæd dig til en hypnotisk liveoplevelse, når Pussy Gillette vælter Råhuset til Vesterbro Beat Dage!

Ixzhilion

Ixzhilion læner sig op ad klassiske krautrock-pionerer som Neu, Can og Kraftwerk, såvel som mere moderne psychrock-bands som King Gizzard & The Lizard Wizard og Oh sees. Gennem timevis af fuzzy jams har de formet deres unikke kosmiske lyd, der tager musikken ind i et nyt og uopdaget territorium, såvel som et teatralsk liveshow, der ifølge bandet selv ”will rock your freaking socks off”!

Og meget mere annonceres senere!

 

Billet

Billetter koster 170kr. pr. dag i forsalg og 200kr. i døren.

Køb billet til fredag den 31. marts via linket her.

Køb billet til lørdag den 1. april via linket her.

Om Vesterbro Beat Dage

Råhuset er gået sammen med Colossal om at præsentere et moderne beat-program under navnet "Vesterbro Beat Dage"- en hyldest til dengang musik blev indspillet i forstæderne, og ungdommens spillesteder var diverse beat-klubber rundt om på skolerne i København og omegn. Det er lugten af knallert, popcorn og bajere, og lyden fra pickupnålen i rillen på en 7” vinyl.
Konceptet startede i 2022 på Stairway i Vanløse, og i 2023 står Vesterbro for skud!

Kontakt

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København
Del med