Københavns Kommunes logo

That's interesting! Om helende arkitektur og queer-flygtninge

To unge forskere sættes i stævne på tværs af vidensemner og -discipliner, så du kan blive klogere på noget, du ikke på forhånd kunne vide, du ville finde interessant.

That's intersting! er forskning, formidling og fyraftensøl. Den sidste onsdag hver måned i Råhuset sættes to unge forskere stævne på tværs af vidensemner og -discipliner, så du kan blive klogere på noget, du ikke på forhånd kunne vide, du ville finde interessant. De to emner denne onsdag er:

Helende arkitektur i psykiatrien

v. Thorben Simonsen, adjunkt, IT-Universitetet i København

Arkitektur har altid spillet en væsentlig rolle i psykiatrien, typisk som en understøttelse og udvidelse af lægens blik og praksis. Men hvad betyder det, når arkitekter i stigende grad designer til behandling i psykiatrien? Thorben fortæller om udviklingen og implikationerne af helende arkitektur i psykiatrien i Danmark, der på mange måder repræsenterer en aktuel forhåbning om at skabe bedre omgivelser for såvel patienter som personale. Baseret på etnografiske studier giver Thorben dig indsigt i, hvad der sker, når arkitektoniske visioner om transparens, rumlige hierarkier, og social orden støder sammen med den psykiatriske virkelighed.

The closet and queer refugees 

v. Rieke Schröder (she/her), PhD Fellow, Aalborg University

Du har sikkert hørt sætningen "at komme ud af skabet" før. Men har du nogensinde tænkt over det? Efter Riekes tale vil du helt sikkert! Hendes forskning undersøger, hvordan den logik, vi forbinder med skabet - at gemme os i det eller komme ud af det for at være "ud og stolte" - strukturerer livet for queer-flygtninge i Danmark. Med udgangspunkt i etnografisk feltarbejde med queer-flygtninge og frivillige fra en queer-to-queer støttegruppe, vil Rieke vise, hvordan "skabet" bevæger sig gennem forskellige rum og tider. Alt efter om vi er i en dansk udvisningslejr, til en Pride-parade eller på dating-apps, skal "skabet" navigeres anderledes. Inden for disse rum forventes det, at queer-flygtninge opfører sig på en bestemt måde, hvis de vil være troværdige queer-subjekter.

Se eventet på Facebook

Kontakt

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København
Del med