Salem - 20 års jubilæumskoncert

Sanger Mikkel Risbjerg og komponisten Kasper No Behrens har i 20 år haft sin helt egen niche i den danske undergrund.

Salem

På debuten ‘I Kicked the Dog’ (2002) blev en håndfuld sublime kompositioner og et både poetisk og bloddryppende tekstunivers iscenesat med skamløs brug af banjo, mandskor, twang og mariachi trompet.

Bandet cementerede med de to følgende albums ‘The Anatomy of Pain’ (2003) og ‘From the Riverbank’ (2005) sin position som både upolerede og forfinede aftagere efter Scott Walker, Jacques Brel og Bertolt Brecht. Og bandet mønstrede begejstring fra de danske anmeldere. Information kaldte Salems indledende albumtrilogi for ‘Årtusindets Rockværk!’ Salem havde et nummer med på soundtracket til ‘En kort en lang’ og blev i 2006 nomineret til to Steppeulven priser. 

Herefter fulgte den dystre og søgende udgivelse ’Nord1’ (2006). Et terapeutisk stykke arbejde på dansk, en hovedkulds rutsjetur i jagten på en nordisk tone og bandets egne musikalske rødder. Albummet blev nomineret til en Grammy i ‘folk’ kategorien. Herefter blev Salem igen engelsksprogede med udgivelsen ‘The Rest of the West’ (2007). Den prisvindende video til albummets single ‘The Needle in the Butterfly’ der blev instrueret af Anders Bøtter i samarbejde med Zentropa, er et kalejdoskopisk møde mellem billedmateriale fra Lars von Triers storfilm ‘Europa’ og liveoptagelser med Salem. Herefter fulgte udgivelsen ‘Return of the Mongloid Sire’ (2010), der bredt betragtes som bandets hovedværk.

Efter en længere pause i udgivelserne blev Salem igen aktuelle som soundtrack til den internationalt prisvindende horrorfilm ‘Finale’ (2018). Salem var med på soundtracket til filmen ‘Vildheks’ fra 2019 og samme år blev bandet igen albumaktuelle med ‘Private in Public’.

Live har Salem eksisteret i flere forskellige versioner og har især gjort sig i stort opsatte koncerter hvor der kæles for lysdesign og visuelt udtryk.

Men i 2022 i anledning af 20 året for den første udgivelse har Salem barberet konceptet ned til sokkeholderne for at få 100% fokus på selve kompositionerne. I den aktuelle live-version er der kun 4 personer på scenen, udtrykket er akustisk og der er særligt fokus på den historiefortælling som er den egentlige kerne i Salems univers.

Salem består i 20 års jubilæums konstellationen af: Kasper No Behrens, Mikkel Risbjerg, Johnny Stage og Maria Sonne. 

Kontakt

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København
Del med