Københavns Kommunes logo

Morgan Helltown & The Lost Cause + Alabama Black Snakes

Så er der dømt outsider-folk og blues-inficeret sump-boogie-hardrock når Råhuset inviterer til dobbeltkoncert med Morgan Helltown & The Lost Cause og Alabama Black Snakes!

Alabama Black Snakes

Alabama Black Snakes spiller deres helt egen rablende form for blues-inficeret sump-boogie-hardrock. Referencerne er talrige og dækker over fra alt fra sydstatsrock, delta-blues, countrypunk, boogie og klassisk rock, som alt sammen bliver kogt sammen i en kraftig gryderet, der i mangel af bedre genrebetegnelse, bliver kaldt for ”udkants-rock” af bandet selv.

Bandet består af fem venner, der har kendt hinanden det meste af livet gennem en opvækst i den mytologiske danske provins, med tomme busstoppesteder, punkmusik og endeløse marker. En stemning, der stadig sidder tungt i det musiske- og lyriske univers, der kredser om emner som eskapisme, fortrydelse og druk, men også livsglæde, fest og fandenivoldskhed og forhåbentlig en lille sjat humor.

Siden debutalbummet ’Rhythm n Loose’ fra 2011, har Alabama Black Snakes spyttet to yderligere album ud (’SHAKE IT LIKE THE LORD AIN’T WATCHING’ 2013 og ’To The Land’ 2017), spillet Danmark tyndt og slået deres folder i det tyske, hvor de bl.a. har spillet på den verdensberømte festival, Wacken Open Air.

Morgan Helltown & The Lost Cause

Morgan Helltown & The Lost Cause er navnet på en ny dansk duo, der mødes for at skrive sange om at komme igennem dagen uden at ødelægge for meget.

Genremæssigt bevæger Morgan Helltown & The Lost Cause sig indenfor et folk-, country- og americana-univers i et miskmask af genrer som de selv har valgt at kalde Outsider-folk.

Druk, fordærv, død, ødelæggelse og outsider-følelsen er temaer, som de to kammerater dyrker i deres sangskrivning.

Men selvom smerten og dæmonerne lurer rundt om hjørnet, selvom sangene er ofte er præget af melankoli og følsomhed, så er håb, humor og hjertevarme også væsentlige dele af bandets identitet. Disse modsætninger kommer til udtryk i sangskrivningen og i melodierne, men også ved bandets koncerter, hvor lytteren kan komme til at græde og grine sammen med bandet.

Denne æstetik kommer også til udtryk i bandlogoet, der, udover bandnavnet, prydes af en rose og en smadret flaske, hvilket er to centrale elementer i sangskrivningen. Rosen; som symbol for kærligheden, barmhjertigheden og håbet. Den smadrede flaske; som symbol for drikfældigheden, undergangen og fortvivlelsen.

Rasmus Christian Larsen: Sang og elektrisk guitar
Morten Krogh: Sang, akustisk guitar, mundharmonika, stompbox og tamburin

Kontakt

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København
Del med