HELENDE ARKITEKTUR // SKAT // KOLLEKTIV HANDLING

That's interesting! sætter to unge forskere i stævne på tværs af vidensemner og -discipliner, så du kan blive klogere på noget, du ikke på forhånd kunne vide, du ville finde interessant.

HELENDE ARKITEKTUR I PSYKIATRIEN

v. Thorben Simonsen, adjunkt, IT-Universitetet i København

Arkitektur har altid spillet en væsentlig rolle i psykiatrien, typisk som en understøttelse og udvidelse af lægens blik og praksis. Men hvad betyder det, når arkitekter i stigende grad designer til behandling i psykiatrien? Thorben fortæller om udviklingen og implikationerne af helende arkitektur i psykiatrien i Danmark, der på mange måder repræsenterer en aktuel forhåbning om at skabe bedre omgivelser for såvel patienter som personale. Baseret på etnografiske studier giver Thorben dig indsigt i, hvad der sker, når arkitektoniske visioner om transparens, rumlige hierarkier, og social orden støder sammen med den psykiatriske virkelighed.

SKAT OG KOLLEKTIV HANDLING I TANZANIAS URBANE, 'UFORMELLE' ØKONOMI - ET KRITISK PERSPEKTIV

v. Ane Edslev Jacobsen, ph.d.-studerende, Aarhus Universitet

Du har måske hørt sloganet ”no taxation without representation”. Idéen er, at folket gennem kollektiv handling kræver politisk repræsentation, indflydelse over politikker og—i en mere nutidig kontekst—bedre offentlige ydelser til gengæld for den skat, de betaler til staten. Denne idé har rejst – fra den amerikanske revolution, ind i forskningen og ud i udviklingssektoren. Ane giver et kritisk perspektiv på relationen mellem skat og kollektiv handling i en kontekst, hvor skatteyderne er mennesker, som lever i intersektionel marginalisering. Der trækkes på indsigter fra feltarbejde i den urbane, ’uformelle’ økonomi i Dar es Salaam, Tanzania.

Se eventet på Facebook

Kontakt

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København
Del med