Copenhagen Jazz Festival: Santrofi (GH)

I forbindelse med Copenhagen Jazz Festival præsenterer ALICE to dage med koncerter for åben himmel på Onkel Dannys Plads.

Santrofi skabte smittende highlife-fest på både Roskilde Festival og ALICE i 2019. Anført af Emmanuel Ofori (Ebo Taylor, Pat Thomas & Kwashibu Area Band) vender den ghanesiske all star-oktet tilbage til dansk jord til sommer og giver koncert på Onkel Dannys Plads som en del af årets Copenhagen Jazz Festival.

Trods sin unge bemanding står highlife-kolletivet Santrofi på skuldrene af de største. Bandleder og bassist, Emmanuel Ofori, er kendt for sine samarbejder med highlife-genrens helt store legender, Ebo Taylor og Pat Thomas, som vi begge har haft glæde af at opleve på ALICE. Med Santrofi har han samlet et yngre hold af musikere, som tager arven op fra de gamle mestre, men som også tilføjer en frisk og sprudlende tilgang og et forrygende flot show. Her er nik tilbage til legendariske afrikanske highlife-bigbands fra 50erne, til afrobeat og til 70’ernes afrofunk, og samtidig er her mere moderne synth-klange og power-guitar.

Det vigtigste er dog, at hele det vidtfavnende univers formidles med så smittende energi og et forrygende sammenspil, hvor polyrytmiske grooves og uovertrufne guitar-soloer går op i en højere enhed. Efter at have oplevet gedigne highlife-fester på både Roskilde Festival og ALICE i 2019, har vi i den grad set frem til at få Santrofi tilbage på dansk jord. Glæd dig til at opleve dem, når de optræder med deres anmelderroste debutalbum “Alewa” (2020) på Onkel Dannys Plads under årets Copenhagen Jazz Festival.

Copenhagen Jazz Festival 2022 finder sted fra 24. juni til 10. juli på 120 venues i hele hovedstaden. Se programmet på www.jazz.dk

Døre kl 16 / Koncertstart kl 17

OBS: Koncerten foregår på udendørsscenen på Onkel Dannys Plads

Kontakt

Onkel Dannys Plads

Del med