Københavns Kommunes logo

Bjonko

Balkan i verdensklasse kommer tilbage til Råhuset!

Bjonko

Igennem mere end to årtier har Bjonko udviklet og leveret vilde og heftige Balkan Beats på klarinet og saxofon til den skandinaviske musikscene, en hybrid, som kombinerer den traditionelle folkemusik fra Balkan med nutidens mainstream-genrer.

Med denne unikke lyd brager Bjonko igennem på de største danske musikfestivaler såsom SPOT festival, Northside og Smukfest, og hans indlevende optræden forklarer, at han vandt prisen som “Årets Danske World Live Navn” ved DMA World i 2015. Bjonko deltager i forskellige konstellationer og samarbejder med bands og kunstnere fra alle slags genrer; Fra avantgardeeksperimenter til sammensmeltning af hiphop og balkan. Bjonko har eksempelvis arbejdet med artister som Fallulah, Klamfyr, Jokeren, Jooks og Illusionisten.

Bjonko er en balkanbeat kunstner, som tager det bedste fra Balkan og det bedste fra Danmark og laver en uforglemmelig crossover. Glæd dig til en medrivende koncert med fuld blæs i Råhusets intime rammer!

“Bjonko er Danmarks - måske Nordens - bedste komponist, arrangør og musiker indenfor balkanbeat og den form for crossover, der forbinder den traditionelle Balkanmusik med den moderne vestlige rock, pop og hiphop. Og dén position befæster han i dén grad med sit nye album, Army of Believers. (...) Bjonko bringer endnu engang en omgang medrivende musik til torvs (...) Musik, som man bliver rørt af, og som man fysisk må blive en del af på dansegulvet.”
Ivan Rod
Gaffa

Kontakt

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København V
Del med