Anders Knudsens Christmas Special 2023

Tredje juleudspil fra Anders Knudsen byder på gedigen rockabilly og en ganske særlig gæst fra Hollywoods guldalder.

Linjen “Every time a bell rings an angel gets his wings” fra Frank Capras legendariske julefilm “It’s a Wonderful Life” fra 194 6 , er en af de mest ikoniske i filmhistorien og nu, næsten 80 år senere, reciterer Karolyn Grimes sine berømte ord på tredje singleudspil fra Anders Knudsen der også er kendt fra Dør Nr. 13.

Singlen A Day in the Life of a Christmas Tree hylder juletræet og de store traditionelle julefester i barndommens sko, samt det uundgåelige tab af uskyldens år. Sangen blander ligesom filmen det hjertevarme med livets skyggesider. "Så det var jo bare helt oplagt at spørge hende”, siger Knudsen selv om den ganske særlige julegæst, der ud over citatet også kvitterer med en lille julehilsen. "Jeg er kæmpestor fan af filmen og har været det i mange år. Så det er den vildeste ære at hun ville være med".

Musikalsk ligger nummeret et sted hvor Chuck Berry spiller op til dans sammen med Johnny Cash, Snehvide & De Syv Små Dværge. Det er muntert, mørkt og fandenivoldsk på én og samme tid. Det er også nummer tre i rækken i det juleprojekt, der i 2030 skal skabe en fuldendt juleplade med ti numre, og hvor der hvert år ved juletid derfor blive udgivet et nyt. Anders Knudsen har altså ti skud i bøssen til at ramme det perfekte julehit.

Sidste års single "Baby’s Coming Home for Christmas" og forrige års "The Quiet Earth" blev begge godt modtaget af pressen og er blevet spillet på både P4, P5 og P6.

Julemelankolien i sidstnævnte blev tilmed baggrund for Alex Nyborg Madsens farveltale til sine lyttere efter 38 år som radiovært på DR.

Kontakt

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København V
Del med