De Må Være Belgiere + Anna Valgreen

De Må Være Belgiere var en del af den oprindelige postpunkscene i start-80'erne. Bandet er gendannet, og vi er stolte af at kunne præsentere dem på Råhusets intime scene.

De Må Være Belgiere

De Må Være Belgiere spiller fængende melodisk og støjende guitardreven postpunk på dansk.

Teksterne er kompakte og surreelle i et konkret univers. Live er Jesper Hedes vokal omgivet af 3 guitarer, bas og trommer. En relevant sammenligning kunne være My Bloody Valentine møder Joy Division anno 2021. Dog lyder de først og fremmest som netop De Må Være Belgiere.

GAFFA skrev om den første koncert i 33 år: "Guitaristerne Jesper Hede, Nils Skovbjerg og Stefan Weinreich dannede en massiv og vellydende guitarvæg der både gav energi og dynamik. En stor kollektiv indsats bakket blændende op af bassist Jacob Leth og trommeslager Mark Winther. Et imponerende comeback og en stilsikker koncert."

De Må Være Belgiere har i år udgivet to EP'er, og den 21. maj udkom albummet Paradis. GAFFA gav 5 begejstrede stjerner og kaldte musikken for "blændende" og albummet for "respektindgydende".

Vi glæder os til at opleve 2.0 udgaven af De Må Være Belgiere i Råhuset til december! Forvent energi, melodi, støj og charme!

Anne Valgreen

Sanger og sangskriver Anna Valgreen skaber med sit første dansksprogede soloalbum Lydløst Spor et intimt og metaforisk univers, der har sit fundament i universelle og eksistentielle temaer som kropslighed, natur, forgængelighed og stilstand.

Anna bevæger sig fra den lettere skrabede og minimalistiske alternative folk scene over i den mere rockede singer-songwriter scene i en nerve der befinder sig balancerende mellem et sprog og en stemning, der læner sig op ad både det fine og det rå, det distancerede og det nærværende, som tilsammen skaber et hudløst ærligt, lyrisk og billedligt univers.

Det lyriske univers efterlader lytteren på dupperne og teksterne åbne for egne fortolkninger, der er omsvøbt af en minimalistisk folk-inspireret instrumentering og skabt i en flydende intuitiv proces.

Anna Valgreens stemme emmer af nærvær og tekster der bygger på personlige livserfaringer der er mættet af billeder. Stemningerne er intime, intense og ærlige og trækker på inspiration fra et metaforisk billedsprog.
Anna udkommer til foråret på pladeselskabet Glorious Records med albummet Lydløst Spor.

Contact

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København V
Share with