Nive & the Deer Children

Sne-sange? Inuit Indie? Råhuset præsenterer en intimkoncert med Nive & the Deer Children og deres grønlandske indie-americana-folk med eventyrlige tekster og ukulele!

Nive Nielsen udgav i 2012 sit debutalbum 'Nive Sings!'. Albummet er produceret af engelske John Parish, der bl.a. er kendt fra sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey. Samme år modtog Nive Nielsen også Kronprinsparrets Stjernedryspris.

I 2016 udkom Nives andet album ’Feet first’. Et album der er optaget både i Grønland, Belgien, England og i fem forskellige stater i USA. Nive Nielsen fortæller, at hun følte, at det var af meget stor betydning for hende at rejse for at lave ’Feet first’. ”Jeg følte, at hvis jeg konstant ændrede mine omgivelser og ikke blev hængende ét sted, så blev jeg også konstant udfordret til at forandre min opfattelse af tingene og ikke blive hængende ved bare én idé. Jeg ønskede bare, at disse sange skulle vokse sammen med mig på mine rejser.”

Musikken har udviklet sig til sin helt egen udgave af grønlandsk indie americana folk. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele-guitar, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn, evt. cello, melodika og klokkespil. En fantastisk og anderledes koncertoplevelse.

Historien og biografien om den grønlandske folk-pop-sanger Nive Nielsen overgår fiktion. Selv et hold af de bedste børnebogsforfattere i verden ville ikke kunne forfatte hendes historie, som bl.a. indebærer en rolle i Hollywood filmen ”The New World” overfor Colin Farrell, og første gang Nive optrådte i Danmark, var det på nationalt TV og foran den danske dronning, hun vandt en IMA Independent Music Award i USA (2012) og blev nomineret til en Scandinavian Grammy, arbejdede sammen med Tchad Blake, Howe Gelb & John Parish and Friends, hun har haft en rolle i serien ”The Terror” og senest i Disneys ”Togo”.

Contact

Råhuset

Share with