Ida Wenøe + Samantha Whates (UK)

Ida Wenøe er blandt andet modtager af DMA for ’Årets Danske Rootsnavn 2021’.

Ida Wenøe

Har over de seneste fem år, gennem hundredevis af livekoncerter over hele Europa og Nordamerika, opbygget et ry som en fremragende live-performer, sanger og sangskriver indenfor genren Nordic Folk Noir.

Hun har skabt sit helt eget univers ved at sammenblande amerikanske forbilleder som Nick Drake, Sufjan Stevens og Leonard Cohen med sine danske rødder fra Carl Nielsen til Sebastian.

Hendes to soloalbums ”Time of Ghosts” (2015/2017) og ”The Things We Don´t Know Yet” (2019) har fået virkelig flotte anmeldelser, særligt i England, hvor hun har turneret 5 gange indtil nu. Coronakrisen slog et hul i den videre planlægning, men Ida Wenøe udgav i august 2020 singlen "One Step", som hun selv indspillede og fik mixet af den Grammy vindende amerikanske producer Tucker Martine (REM, Suffjan Stevens, Decembrists). Singlen fik airplay på både P6 Beat, BBC 6 Music og en lang række mindre stationer. Vinteren 2021 bød på et nyt samarbejde med den svenske producer Tobias Fröberg, som bla. har produceret nogle af Wenøes yndlingsplader med norske Ane Brun, og den 21. maj udkom singlen "Echoes" - igen til virkelig flotte omtaler i Danmark, England og Tyskland og landsdækkende airplay på både BBC 6 Music og DR. Med to nye singler har hun taget de første skridt i arbejdet med sit 3. album, som forventes udgivet i starten af 2022, som optakt til en lang række udenlandske koncerter.

Samantha Whates (UK)

Samantha Whates er født i Skotland og har base i London. De musikalske referencer tæller den tidlige folktradition samt navne som Joni Mitchell, Vashti Bunyan og Suzanne Vega, hvis indflydelse alle er tydelige på hendes debutalbum 'Dark Nights make for Brighter Days' (Natural Studio Records, 2011).

Samantha Whates kraftfulde stemme finder vej ind i din sjæl, og der er stor sandsynlighed for, den vil blive der mange år fremover.

Se event på Facebook

Contact

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København V
Share with