Verdens Sidste Idé + Bjergtaget

Oplev Verdens Sidste Idé og Bjergtaget (som duo) på Råhuset til februar!

Verdens Sidste Idé

Verdens Sidste Idé twister pop og rocket feel good-melankoli i et pulserende, varmt univers. Ikke mindst live vækker bandet begejstring med deres store lyd, der foldes eminent ud.

Verdens Sidste Idé albumdebuterede i 2020 med Den Indre By, og i 2021 fulgte de op med EP’en Jordiske Chancer. Nu turnerer bandet med deres nye udgivelse, albummet Strå, der med en kantet varme bevæger sig mellem folk, indierock og electronica. På albummet hyldes blandt andet fodboldlegenden Maradona med nummeret ”Diego”, der fremhæver spillerens balancegang mellem fodboldkunsten og kokainen.
”Inspirationen stammer fra en artikel, der hænger som et avisudklip i mit studie", fortæller frontmand og sangskriver Asbjørn Hvelplund, ”og Maradona er lidt ligesom de græske guder – man ved ikke helt, hvad man kan lære af ham, men historien er vild nok til, at man gerne vil høre den igen”.
Albummet 'Strå' er malerisk og unikt i både lyd, stemning og tekst. Den blåtonede trompet er Verdens Sidste Idés signatur, men siden debuten har bandet udvidet med vokalisten Marianne Lewandowski, som tilføjer nye nuancer til lydbilledet.

Man kan forvente både stor intimitet og store vingeslag til Verdens Sidste Idés koncerter, som også har begejstret anmeldere og musikmedier.

Bjergtaget

”Jeg håber, sangene sætter en masse tanker i gang. Tanker om hvem vi er, og hvad det egentlig er, vi har gang i.” fortæller Stephan C. Krabsen om sine nye numre. Stephan er er manden bag album-aktuelle Bjergtaget og DNA’et i Bjergtaget er sange, der kan holde til at blive klædt af og leveret helt ind til benet eller med fuld besætning for fuld udblæsning. Denne aften i Råhuset optræder Bejrgtaget som duo.

Bjergtagets er udtryk blevet formet igennem Stephans livslange rejse fra Balkan til Sydamerika og på gåture i Utterslev Mose. Den første Bjergtaget sang blev skrevet i 2009 på et tag i Mexico, og herfra er universet langsomt vokset frem. Dannelsesrejsen tog et vigtigt spring i 2012. Her hjalp Andreas Lassithiotakis (”Den Fjerde Væg”) Stephan med at grave musikkens røde tråd yderligere frem med EP’en ”Velkommen til”, der var dedikeret til Stephans nyfødte søn. Det var dog først med udgivelsen af det anmelderroste debutalbum i
2016, at Bjergtaget for alvor tog form. Med en live-performance i Studie 55 på DK4, tre Danmarks tournéer og dedikerede fans i ryggen begyndte musikkens potentiale at vise sig.

Bjergtaget har udgivet en række singler i 2020 og 2021. Blandt andet Lysets Varme feat. Mathilde Falch, der udkom d. 8. januar og senest Ud I Det Blå, der udkom d. 15. oktober 2021.

Se eventet på Facebook

Contact

Råhuset

Onkel Dannys Plads 7

1711 København V
Share with